onsdag 22 februari 2012

Alltid är det något

Idag ska vi tillbaka till Örebro och återföra ett embryo,  en ET (alltså, inte han som ringer hem, vi hoppas på ett lite mer.. fagert barn). Embryo transfer. Själva proceduren vid återinföringen går snabbt och den är jag inte nervös över, men självklart finns det alltid något annat att oroa sig över. Om embryona ser fina ut, hur många blir det till frysen och så.

I går kväll blev dessutom min mage lite uppblåst och spänd och jag har haft lite ont sedan dess, ungefär som när man inte har kissat på en hel dag och blåsan vill sprängas. Det där med svullen/spänd buk är något de varnat mig för. Jag har ju legat på gränsen till överstimulerad och blivit ombedd att se extra efter symptom på detta, för i så fall kanske man inte gör återinföringen idag. Jag har inget utav de andra symptomen som illamående, svårt att andas eller mindre urinproduktion, så jag hoppas att spändheten i buken ska bero på något annat (jaha, och vad skulle det vara?) och att det är okej att göra sista delen av behandlingen idag ändå. Jag vill inte att behandlingen ska vara förjäves och att alla ägg fryses ner, man vill ju ta vara på chansen att få en färsking nu när man kan.

Så fram tills Örebroresan gäller nu vila och att dricka litervis med vatten och hoppas på att det där med magen bara är en bagatell. Wish me luck.

3 kommentarer:

 1. Jag tror att det är äggstockarna som fortsatt växa lite, för det sa de till mig att jag kommer förmodligen vara mer svullen och öm nu en vecka efter - utan att vara överstimulerad.. Så jag håller en tumme för att det är så för dig också :)

  Kram och lycka till
  för övrigt, snart så desperat att till och med kraken ET framstår som ett alternativ.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! :) Jo, han verkar åtminstone snäll och hemkär. Utmaningen som förälder blir väl att hitta byxor som passar.. Men Lindex kanske har.
   Tack för tumhållningen!

   Radera
 2. Vad är det för fel på ET nu då? ;-)

  Närå, lycka till idag! Tänk så är du faktiskt gravid ikväll. :-D

  SvaraRadera