fredag 2 mars 2012

Ruvardag 9 - fyller på energidepåerna

Just nu är saker och ting runt omkring ganska tungt, därför blir det inte så mycket skrivet här. Jag har varit hemma från jobbet sedan i tisdags då det helt enkelt inte gick att kombinera med måendet just nu. Jag har ett sjukt stressigt arbete som jag aldrig trivts med, och länge haft problem med stressnivån (huvudvärk, stressmage, trötthet) och nu tillsammans med ledsenheten (som kommit med hormonerna?) gick det inte. Jag bröt ihop kan man säga. Kraschlandade. Efter IVFen, som varit otroligt psykiskt påfrestande, finns inga energidepåer att ta ifrån när jobbet är tufft att hantera. Dessutom känns det inte så lägligt med all stress just nu, i det här skedet. Jag ska träffa läkare på tisdag så får vi se om det är sjukskrivning på del/heltid som gäller någon vecka framåt. Jag hoppas på det.

Dagarna hemma är ganska sköna, och så länge jag är hemma mår jag rätt bra och kan hålla mig glad. Det känns bra. Jag försöker ägna mig åt sådant jag tycker om, och försöker att inte tänka på jobbet. Baka bröd, dricka kaffe i solen, ta promenader i skogen, plantera nya blommor, ja ni vet, trevliga saker. Att solen har lyst från klarblå himmel senaste dagarna har varit som pricken över i:et. Jag suger åt mig all energi jag kan.

4 kommentarer:

 1. Tråkigt att läsa, men bra att du lyssnat på kroppen och huvudet. Jag tror att vi alltför ofta försöker vara övermänniskor som ska klara allt hela hela tiden. Värre psykisk påfrestning än såhär kan man nog knappt komma, då det inte blir "bättre" för varje dag - utan kanske tvärtom.

  Ta hand om dig själv!
  Hoppas ni får en mysig helg tillsammans.. (och så hoppas vi givetvis på ett plus i slutet helgen..) :)

  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och detsamma önskar jag dig! Kram!

   Radera
 2. Vad skönt att du kan vara hemma från jobb. Känner också att jag skulle behöva det även om mitt jobb inte är stressigt. Men man känner sig inte riktigt närvarande. Håller tummarna hårt för ett plus snart.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Hittade din blogg idag och blev glad av att se att ni också gör behandling i Örebro precis som vi. Jag ruvar dock inte just nu då våra två försök inte fungerat men väntar på att snart få komma igång med försök nummer tre. Lycka till med ruvningen och hoppas det går på detta försök :-)

  /Johanna

  SvaraRadera