tisdag 20 mars 2012

Overkligt

Ibland kommer jag på mig själv med att tänka svindlande tankar. Tänk om det verkligen blir så att vi i november får en bebis. Nu i november, i år! En riktig bebis! En sån där liten liten människa som är hälften Han och hälften jag, en människa som kan se, höra och känna, äta, skrika och bajsa. Tänk om jag vid jul har ett litet knytte på armen när jag äter lussebullar eller tittar på luciamorgon. Att jag ammar i tv-soffan istället för att äta chips. Att jag har ett par djupblå små plirande ögon att drunkna i när jag vill. Att jag går en barnvagnspromme när jag ska till stan. Att jag får något i livet som är viktigare än mig själv. Och att det är på riktigt. Det känns så overkligt, så långt bort, och så fantastiskt! Tänk om.

Jag kan gå runt och titta här i vår fina lägenhet och tänka att den kommer se helt annorlunda ut med en bebis i. Och det känns så overkligt. Att i badrummet ska en balja stå för bebisbad och sovrummet ska utökas med spjälsäng. I köket ska en barnstol finnas och massvis med matkladd på golvet som katterna slickar upp. Blöjor, nappflaskor, nappar, barnkläder. Det känns som om en helt ny värld, där jag aldrig förut varit, öppnar sig och jag får svindel. Underbar svindel.

Andas. En dag i taget. Vi är inte där riktigt än.

6 kommentarer:

 1. Hej! Har följt din blogg ett tag sedan jag försökte bli gravid och stressen efter att det inte funkade "direkt" gjorde att jag googlade mig hit på något vis. Nu ska jag snart få min andra bebis men ditt sätt att skriva håller mig kvar. Jag håller mina tummar så hårt för dig, att de är helt vita! Vill också tillägga två saker: 1) Man kan amma OCH äta chips - bästa kombon. 2) Det är SÅ värt det, kämpandet. Förstår att du anat det med tanken på din historia men ändå - det är verkligen värt det.
  Jättemånga kramar från mig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla du! Vad roligt att du ändå stannar kvar och läser :)
   Och stort grattis till nr 2, hoppas att allt går bra! Kram!!

   Radera
 2. Inte där än - men himla nära! :)

  Jag blir själv alldeles tårögd när jag läser vad du skrivit. Alla de bilderna och den specifika längtan släpper jag bara fram ibland..

  Jag själv hoppas på att föda där i Lucia-krokarna. Eller för all del i juldagarna. December. 2012. Är mitt önskemål (var tvungen att skriva året så att ingen däruppe missuppfattade...) :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag håller tummarna så hårt för er, att det ska gå vägen nu med er FET! En liten julebebis 2012 låter underbart!

   Kram!

   Radera
 3. Vad underbart skrivet! Själv hoppas jag ha en TJOCK mage runt jul (så jag kan äta ännu fler lussebullar o julgodis utan att det syns ;-) ) o få en liten i januari/februari. Men det känns fruktansvärt overkligt.. jag är ju inte ens gravid än.

  SvaraRadera
 4. låter helt underbart! längtar och hoppas jag med. inte riktigt där du är än, men snart får vi tro.

  SvaraRadera