måndag 25 februari 2013

Tjoho i min lilla låda - lyckorus!

Hej och hå vad snabbt det kan gå. Senast i lördags eftermiddag var vi helt ovetande om att vi idag, måndag, skulle ha bokat oss på en tomt med planerat parhus med inflytt okt/nov. Vi tittade liksom inte ens efter nytt boende. Vi fick ett sms i lördags kväll från markägarn om att försäljning på nybygge av parhus skulle dra igång nu, i ett underbart område alldeles som på landet, i närheten av vattnet. Och tjing tjong så har vi nu lyckats norpa den (enligt oss) finaste tomten, fått lånelöfte från banken, och ska börja planera för hur själva innehållet i bostaden ska se ut (fördelen med att få vara med vid nybygge!).

Oh my, så kul det ska bli! MEN, hur i hela hälsingland ska vi kunna vänta till okt/nov?? Det är som att vara gravid på nytt. Jag vill flytta nu, nu, nu!

För oss som bor i en sketen trea (jättefin förvisso, fixad från topp till tå av oss själva, så vi älskar den egentligen) med balkong i ett bostadsområde med fyrahundrasjuttiotre andra balkonger, blir ett tvåvåningsparhus med trädgård helt fantastiskt! I ett litet helt nybyggt bostadsområde, nästan som en liten by, med kanske 15 familjer. Skog runt om, ängar runt om, båtplats och badplats bara en promenad bort. Och bara tio minuter med bilen till stan och jobbet. För bra för att vara sant! Det är liksom nästan helt perfekt. Endast om det hade varit en friliggande villa istället hade livet möjligtvis varit bättre, men sådana husdrömmar får bli verkliga i framtiden istället.

Det är lite komiskt att tjejen i grannparet som valt att flytta in i samma hus som oss, har samma förnamn och nästan samma efternamn som mig med enda skillnaden att mitt efternamn har ytterligare tre bokstäver på slutet. Gissar att vi kommer behöva byta post med varandra lite då och då.. ;)

Men åh. Lyckan! Bo och katterna kommer kunna knota runt där i skogsdungarna bäst de vill, precis som barn och katter ska göra. Och jag blir lycklig ända in i själen när jag tänker på det!

(Hoppas bara att våra kära grannar, tillika parhuspolare och min namne, gillar katter.. och barn.)

11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det känns verkligen jättekul! Blir liksom pirrig bara jag tänker på det ;)

   Radera
 2. Lyckorus är fantastiska! Stort grattis!

  SvaraRadera
 3. Men gud vad kul!! :-D låter helt underbart!

  Jag vet hur den känslan känns, då vi väntat sedan januari FÖRRA året på vår nybyggda trea med inflytt slutet av maj! Haha. Tre månader kvar nu! Men det är så kul att få bestämma allt själva när det är nybygge. :-) vi bor ju bara i en hyresetta just nu..

  Men erat lät ju som en riktig idyll!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jäklar vilken tid det tagit! Skönt att väntan snart är över iaf!

   Radera
 4. Vad skoj! Å vad mycket rolig planering ni har framför er :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli jättekul att få göra lite egna val! Nu till utmaningen att låta sambon tro sig ha ett finger med i spelet, medan jag bestämmer ALLT.. ;)

   Radera
 5. Oj vad roligt vad avis jag blir! Låter som en dröm... Förstår att väntan känns jobbig men lugn, vi är snart där :D Hoppas ni mår bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får väl hoppas att tiden går snabbt.. :) Vi mår bra, hoppas ni också gör det!

   Radera
 6. Oj vad kul! Stort grattis!

  SvaraRadera