onsdag 18 juli 2012

Oönskad stillhet

Lille Bo har varit oroväckande lugn de senaste dagarna, från att ha sparkats flera gånger om dagen till nästan inget alls. Igår kväll blev jag ganska orolig över stillheten, för han brukar greja som mest om kvällarna, så jag testade att dricka ett glas kallt vatten och låg på sidan en stund. Då kände jag av honom en sväng och tänkte att det nog inte var någon fara, men så i morse var det helt stilla igen. Jag ringde till barnmorskan och vi fick komma dit idag för att lyssna på hjärtljuden, som tack och lov lät som en hel häst i full galopp. Så allt verkade ok. Han har sedan dess varit fortsatt lugn och har inte gjort mycket väsen av sig, och jag hoppas att det inte betyder så mycket eftersom hjärtat lät fint.. Men jag skulle givetvis känna mig mycket tryggare om han hörde av sig med jämna mellanrum. Skitonge till att oroa en stackars mamma så.

4 kommentarer:

 1. Ja det är ändå skönt att få vakna på natten av att det sparkar, så tänkte jag i alla fall och låg i mörkret med ett leende. Det är till att passa på med de stunderna, det är ju som ett mysigt möte med sin bebis :) Min gosse var oxå mest aktiv på kvällen (och på natten/tidig morgon) Man vill känna lite liv och rörelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också känt rörelser mitt i natten ibland, det är fantastiskt mysigt :)

   Radera
 2. Bebisen har fortfarande gott om utrymme och om han vänder sig inåt så känns ingenting för dig. Men så skönt att få komma in och lyssna! Jag känner av min flicka ganska tydligt nu med sen jag gått in i vecka 20. Också mest aktiv på kvällen! Kanske för att man då har mer tid att bara ta det lugnt och vara uppmärksam på kroppen och bebis. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är expert på att oroa sig, det känner du säkert igen ;) Idag har jag känt desto mer igen, så nu är jag lugnare. Trots allt man läser om att det kan vara normalt att ibland inte känna lika mycket, blir man orolig och då är det toppen att barnmorskorna är så välkomnande att man kan komma in på stört och få lyssna. Det är vad ett oroligt mammahjärta behöver ;)

   Radera