måndag 30 juli 2012

Blir galen på pulsen

Usch, idag har inte varit någon bra dag. Efter en natt med urusel sömn vaknade jag med hög puls och svimningskänslor. Efter en snabb frukost vid åtta var det bara att gå och lägga sig igen, och jag somnade tack och lov för att sova i några timmar till. Var en aning bättre efteråt, men fortfarande inte bra. Man orkar liksom inte med ett jota när man blir sådär.

Vilopulsen är hög för det mesta nu för tiden, och när hjärtljuden dunkar på som bäst i örat antar jag att den är extra hög. Ett ljud man sannerligen kan bli tokig på. Nu efter ytterligare en vila då pulsen kändes lägre igen och inget dunk i öronen hördes mätte jag vilopulsen till 105 slag per minut, vilket ändå känns ganska högt. Men det jag kan läsa mig till är att högre puls är normalt när man är gravid, så det är förmodligen mest bara obekvämt - inte direkt någon fara. Undrar om det finns något sätt att påverka, mer än med vila? För visst är det tröttsamt med ständigt dunkadunka i skallen och att få svimningskänslor nu och då, men att ligga still och vila 24 timmar om dygnet låter ju i ärlighetens namn inte heller som någon hit.

1 kommentar:

  1. Jag hade också hög puls förra graviditeten och det känns som att man är konstant stressad, jag hade det mest när jag skulle sova och då var det ju jobbigt. Jag ringde till och med läkaren men det var inte skadligt för mig eller bebisen sa han (om det inte hänger ihop med högt blodtryck såklart) Det kan vara att man har lågt blodvärde, hjärtat måste jobba snabbare för att transportera samma mängd syre. Jag har börjat få samma sak nu, och det är jobbigare än man kan tro. Jag försöker med avslappningsövningar men utan resultat :)

    SvaraRadera