lördag 29 december 2012

Utvilad!

I natt hade Alfred en riktigt bra natt, han tyckte väl att morsan behövde vila upp sig. Vi gick och la oss vid halv elva-tiden igår kväll och jag svassade ensam upp igen kl tio i morse. Kvar låg en sovande bebis som inte slog upp sina blå förrän en halvtimme senare. Under natten behövdes bara lite mjölk vid halv fyra-tiden och vid sju-tiden. Idag har han fortsatt sitt sovrekord, och knappt varit vaken för mer än att äta, så jag antar att det inte borde finnas kvar så mycket sömn att bjuda på inför kommande natt.. Nu är jag ju hursomhelst utvilad och borde därmed vara rustad inför en eventuell nattvaka.

Även om nätterna funkar bra nu så är kvällarna lite svåra. Alfred är trött redan tidigt på kvällen och kan somna i flera omgångar. Men när vi bär in honom till sovrummet (eller söver honom där) sover han bara 20-30 min innan han vaknar igen, och blir lite gnälligare och lite mer övertrött för varje gång. Samma visa även om han får fortsätta sova hos oss i vardagsrummet. Det kan hålla på så ända tills jag går och lägger mig i sovrummet, och först då fortsätter han att sova för natten. Och han märker om jag stannar kvar för att sova, eller om jag går ut ur rummet efter han somnat. Det skulle ju egentligen inte behöva göra något så länge han sover bra under natten, men ibland önskar man att man kunde vara vaken lite längre på kvällen utan att behöva anpassa sitt eget sänggående efter honom, eller få kvällstiden som lite extra tid för mig och sambon (något som det inte är direkt frikostigt med just nu). Det blir inte direkt några filmmyskvällar eller exklusiva middagar över tända ljus här längre.. men vad hade man väntat sig? ;)

2 kommentarer:

 1. Det låter som våra kvällar med Vega :) Man har som sämst bröstmjölk på kvällen, därför kan bebisen vara mer gnällig och vilja äta konstant på kvällen. Med Elis satt jag från kl 18 till 21 konstant kommer jag ihåg... Och Vega är nästan lika. Sedan sover hon som en sten på dagen men så fort vi lägger oss i sovrummet vaknar hon. Har försökt att ha radion på så det inte blir så tyst men det enda som funkar är att hon sover på mig. Jag är envis men hon är envisare har det visat sig, så det blir som hon vill ;)
  Ja det är inte direkt så man sitter uppe och tittar på Sagan om ringen på TV4 haha!
  Hur mår du nu då i kroppen och så? Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är något bättre avseende smärtan, den finns fortfarande kvar men inte lika påtagligt nu, vissa dagar tänker jag inte ens på den, så det ger ju hopp om bättring iaf! Kram!

   Radera