tisdag 3 april 2012

Graviditetsvecka 7+6

Det har varit lite oklart för mig hur man räknar ut graviditetsvecka vid en IVF. Det blir ju lite missvisande att utgå ifrån sista mensens första dag som man annars gör, eftersom den kan ha kommit långt tidigare än annars med all hormonpåverkan. Men det verkar vara så att man räknar lite olika vid IVF. Efter att ha googlat en del verkade slutsatsen bli att det är rimligt att utgå från att befruktning av ägget blir motsvarande ägglossning, och att man då börjar räkna graviditeten från dagen som infaller 14 dagar innan datumet för befruktning (vem som kommit på att man är gravid i vecka ett och två innan man ens är gravid är en gåta för sig). Men läkaren på fertilitetskliniken som vi träffade igår utgick från 14 dagar innan insättning av ägget istället, så jag får korrigera mina tidigare beräkningar med ett par dagar. Idag är alltså v. 7+6.

Fortfarande mår jag ofantligt bra, och känner mig inte speciellt gravid även om magen växt lite grann, men däremot har hungern slagit till ordentligt. Jag är hungrig jämt. Till och med på nätterna. Vrålhungrig. I morse var jag så hungrig att det inte ens gick att snooza, och då gott folk är det allvar. Men, jag gillar ju att äta så just det gör mig kanske inte så mycket.. ;)

2 kommentarer:

 1. Precis! Äggplock är samma som ägglossning, alltså 2+0. Snurrigt det där. Vad skönt att du inte mår dåligt ännu. Jag mår väldigt illa oftast. Sååå jobbigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu räknade ju visserligen fertilitetsläkaren på annat sätt, alltså från insättningen istället.. Det verkar helt enkelt som om alla gör olika, men som sagt det skiljer ju bara två dagar, och för graviditeten i övrigt är det ju skitsamma :)

   Radera