måndag 30 januari 2012

Som att spå i kaffesump

Det får visst bli en vecka till med sprayen, det visade sig idag att jag inte var riktigt nedreglerad ännu. Och hur man ser det i allt det där gråa på skärmen vid ultraljudet, det är för mig en gåta. Allt jag ser är en jämngrå omelett, medan barnmorskan urskiljer alla möjliga saker där inne som äggstockar, äggblåsor, livmödrar och gudvetallt. Visserligen trodde hon ganska bestämt att jag skulle få spraya en vecka till redan när jag berättade att jag upplevt ganska lindriga biverkningar hittills och mår ganska bra. Jag ska alltså förvänta mig att må sämre innan vi kan kicka igång det här med sprutorna.

Jag bad hursomhelst om att få lite mer information om sprutorna för att förbereda mig mentalt och fick en kortare genomgång av hur det kommer att gå till. En annan kvinna på kliniken visade hur blandningen blandas och hur sprutorna laddas (eller vad man nu säger i sprutsammanhang). Jag blev alldeles fladdrig i hjärtegropen när jag hade sprutan skarpladdad framför mig på riktigt. Med den där smala fina pyttelilla och fruktansvärt otäcka nålen på. Jag trodde det skulle kännas bättre när jag såg hur liten den är. Men.. det gjorde det inte.


Spraydag 18
IVF 1

3 kommentarer:

 1. Har nu läst igenom din blogg och du fångar otroligt många händelser och känslor! Du skriver fantastiskt! Ska själv snart påbörja IVF och kommer följa dig slaviskt :)Stort lycka till önskar jag dig. Kika gärna in hos mig med: lyckaabovo.wordpress.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack, vilka fina ord! Jag önskar även dig lycka till!

   Radera
  2. Jag håller med EmmaWS! Du skriver väldigt bra!

   Radera