lördag 21 januari 2012

Och hur står det till med synen då förresten?

Jaha och så kom vintern. Utanför yr snön som den inte yrt på flera årstider. Det är fint. Men jag gillar våren också, och den får gärna komma nu. Den brukar få komma redan efter nyårsafton faktiskt. Fast det gör den ju sällan. Min andra hälft är iväg på hockey med övriga grabbar i släkten och jag njuter av ensamheten med en kaffe och chokladpralin. Det är också ganska fint.

Hursomhelst. Igår kväll när vi skulle handla en sväng, var luften där inne på Ica liksom utspädd med mjölk. Ni vet som spökvatten alla (utom jag) drack på dagis, fast i luften. Kanske var det även så utomhus och inte bara på Ica, men det var lite för mörkt för att avgöra. Och jag blev lite full i skratt när jag kom på att det förmodligen hade med sprayen att göra. För jag har haft lite konstiga synstörningar senaste veckan, sett lite prickar och så, men inte på något sätt kopplat det till att jag sprayar. Igår på jobbet blev jag således tvungen att googla till mig en diagnos för mitt syntillstånd som helt enkelt fick bli: glaskroppsavlossning (och hur, jag menar HUR fruktansvärt låter inte det? Det är inte så fruktansvärt när man väl läser om det dock).

Nu var det ju visserligen så att den där avlossningen vanligtvis inträffar i medelåldern och jag kände mig plötsligt förfärligt gammal för att vara så ung. Och det kändes tråkigt att mina ögon tänkte ge upp redan nu. Men google är, som vi alla vet, perfekt för att ställa diagnoser när man tror sig vara sjuk och varenda symptom stämde ju så bra så.

Det var först när luften också blev vit på Ica och jag såg orden "synstörningar, till exempel dimsyn" på en skrynklig bipacksedel framför mig som det slog mig. Att de där prickarna kanske inte var någon glaskroppsavlossning trots allt, utan bara ytterligare en biverkning? Ja, det visar sig väl. Jag kanske ska googla lite på saken.

Spraydag 9
IVF 1

1 kommentar:

  1. Jag hade samma sak förra gången jag sprayade. Lite läskigt. Förstod inte heller vad det var först. Lite dimmig syn eller ibland att den inte hängde med och då blev suddig. Hoppas man slipper det denna gång. :)

    SvaraRadera