söndag 21 oktober 2012

Tro att jag ska dö?

En veckas jobb kvar, 19 dagar till beräknat datum. Från och med nu räknas bebisen som fullgången, så nu är han välkommen närhelst han vill. Fast jag skulle ju tycka att det vore skönt med ett par veckors ledighet från jobbet och vila innan det nya livet startar förstås, även om en lite mindre bebis känns mer angenämt att föda fram än en överburen tjockis.. ;)

Det mesta har vi färdigt nu, kläder, vagn, spjälsäng, det mesta till BB-väskan är packat och klart. Det enda vi egentligen väntar på är leveransen av babyskyddet som verkar dra ut på tiden. Lite småsaker ska köpas, men annars så.. är vi nog så redo man kan bli.

Men herre vad nervös jag börjar bli inför förlossningen, nu när man börjar förstå att den faktiskt kommer att hända. På föräldragruppen senast sa barnmorskan:

"Man kommer till en punkt under förlossningen då man tror att man ska dö. Då går man in för att bara överleva."

Okej. Det låter ju heeelt underbart. Fantastiskt roligt. Ser fram emot det hela. Om livet kom med snabbspolningsknapp skulle jag väldigt gärna vilja använda den nu.

6 kommentarer:

 1. Du kommer klara det galant!!

  Har hört att man ska slappna av när smärtan kommer, istället för att spänna sig - svårt men tydligen effektivt :)

  Lycka till!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jag tränar på det där med avslappningen nu varje gång jag får en förvärk (jag får det någon gång varje natt nu). Det är ju inte lätt alltså, men jag hoppas att det funkar bra på dagen D..

   Radera
 2. Haha använd det som en sporre istället! Min svärmor sa nästan samma sak fast såhär; när du tror att du kommer dö, då är det nästan klart! Så när jag kom till den punkten kände jag bara, yes nu får jag snart se min gosse. Och strax efter var det klart, Elis kom utglidande, smärtan var dom bortblåst, fåglar kvittrade, solen sken, typ ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kändes något mer upplyftande, att veta att det är tecken på att slutet är nära (alltså förlossningens slut och inte mitt). Ska försöka komma ihåg det när jag ser liemannen i dörröppningen ;)

   Radera
 3. Shit bara 19 dagar kvar?? Vart 17 tog din graviditet vägen?? :-D har ju följt dig från start, o när jag tänker efter så är jag ju inte såå långt efter! Så spännande! Snart är våra efterlängtade bebisar här! :-D vad ska lille bo heta? Haha. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I know, det är helt sjukt! ;) Jadu, det där med namn blir vi inte kloka på. Jag hoppas att Bo talar om vad han vill heta när han väl tittat ut, för hans föräldrar är uppenbarligen inte kapabla att bestämma sig.. ;)

   Radera