torsdag 3 maj 2012

Vilken upplevelse!

Åh. Idag var det ju dags för KUB-testets ultraljud, och jag säger bara åh. Så fantastiskt det var att få se den lilla sprattelgubben där inne! Han/hon flög runt och vevade med armar och ben, upp och ner, runt runt. Himla pigg. Svalde lite fostervatten. Gjorde en volt. Vinkade lite. Somnade för en minut, och vaknade till liv igen. Man såg till och med den lille krabatens små fingrar och tår. Åh, hela jag blev alldeles toklycklig av att få se vår fina bebis, och att allt såg så bra ut!Det var helt överväldigande, tänk att jag har en liten liten akrobat i mig! Enligt storleken beräknades bebisen vara som 12+4, enligt huvudmåttet 12+3. Det stämmer perfekt med vårt befruktningsdatum, enligt det är jag 12+3 idag. Så lille parveln hänger med storleksmässigt också, skönt!

Ja, och så var det ju resultatet på KUB förstås. Det såg toppen ut, med sannolikhet lägre än 1:20000. Nu känns allt helt fantastiskt och det blir helt okej att berätta för omvärlden! ;)

8 kommentarer:

 1. Vad häftigt och härligt! Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det häftigt! :) Tack!!

   Radera
 2. h, vad underbart! Nu längtar jag inte direkt mindre till vårt kub den 26 maj!
  Men redan imorgon ska vi få en ny förhandstitt på vår lill*, vecka 10 är jag i nu. Grattis till lyckat kub och att ni nu kan skrika ut lite glädje till folk runt omkring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja nu känns det helt okej att göra det officiellt :) Vilken fint litet pyre ni fick se på ert ultraljud!! Och det blir så häftigt vid nästa ultraljud ni gör, bebisen växer så det knakar nu!

   Radera
 3. Tack så hemskt mycket för att du delar med dig av vad ni går och har gått igenom. Jag och min man står i startgroparna för IVF och därför känns det "skönt" att läsa om andra som gått igenom det. Ett stort grattis till graviditen och tack för att du delar med dig. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att man kan bidra ;) Innan vi började vår IVF, eller ens innan vi visste att vi skulle behöva göra en, så fastnade jag i bloggen "Innan du fanns" som den hette då. Den gav mig så mycket bra information som jag inte visste då att jag skulle behöva. Men när jag väl stod inför en IVF själv insåg jag att bloggen varit ovärderlig för mig. Jag hade ju redan fått följa med i alla faser som en IVF innebär - fast på distans. Det är det härliga med bloggar tycker jag - att vanliga människor som du och jag kan berätta om vad vi är med om, och genom det kan hjälpa andra. Stort lycka till på er resa! Man inser att den verkligen är fantastisk först när allt är över ;)

   Radera
 4. Visst var det fantastiskt. Längtar så tills nästa gång. 21 juni. Jättelänge ju. Åh! Grattis till den fina siffran. Vi fick samma. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag längtar halvt ihjäl mig till nästa jag också! Det blir om möjligt ännu häftigare :)

   Radera