måndag 3 september 2012

Svimsvammel

Idag har Lille Bo tack&lov sparkat som aldrig förr, kanske för att jag skällde lite efter honom igår. Jag däremot har mått kasst. Det är ju det här med pulsen och det. Till och från jobbet, som innebär en gångsträcka på kanske 400 meter, räcker för att jag ska bli svimfärdig. Idag höll jag på att inte ta mig hem och fick sätta mig ner fyra gånger på den lilla sträckan för att inte svimma. Sätter jag mig går det över, men så fort jag reser mig igen och börjar gå så sätter det igång igen. Trots att jag går i snigelfart, andas lugnt, äter och dricker under tiden - inget hjälper. Det börjar spira i benen, höga hjärtljud i öronen, jag börjar svettas, synen blir till tunnelseende, känseln blir helt annorlunda och jag känner knappt hur jag går och alla färger blir knas. Jag får verkligen koncentrera mig sista stegen innan jag hittar lämpligt sitt-ställe för att inte falla, och känner mig lite orolig inför att svimma mitt på gatan. Det skulle av alla möjliga anledningar kännas lite.. obekvämt. Men det här är enligt förlossningspersonalen helt normalt. Så det är väl bara att leva med att jag känner mig lite handikappad när jag vistas ute på gatan. Permobil? Ja?

Bjussar på en dagens mage, v. 30+2:


2 kommentarer:

  1. Hur är ditt blodtryck? När jag hade min höga puls konstant så var det ingen fara, eftersom allt annat var bra. Tänkte bara så det inte är nån havandeskaps förgiftning på g, alltid bra att kolla upp sig. Att ha hög puls gör ju att man tappar all kraft! Och jag vilade allt jag kunde men det hjälpte inte ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blodtrycket har legat perfekt varje gång. Förlossningen trodde att jag hade lågt tryck när jag beskrev mina symptom och tyckte att jag skulle ta nytt prov hos barnmorskan igen. Det ska jag göra, men jag tror inte att det är det eftersom trycket varit bra hela tiden trots att jag haft de här besvären.. i övrigt visar proverna bra så då får jag väl vara glad att det bara är det här som krånglar och tänka att det kunde varit värre ;)

      Radera