måndag 10 september 2012

Namnlöse Bo

Alltså. Det här med namn kommer att göra oss gråhåriga. Bo kommer nämligen inte att heta Bo på utsidan, men vad i hela friden ska Bo då heta? Att komma på pojknamn är ett gissel. För det finns knappt några fina pojknamn. Nej, det gör det faktiskt inte. Och om vi nu ändå måste välja ett ofint pojknamn så kommer jag och min käre andre-hälft i vilket fall inte överens. Han gillar långa och nördiga namn (typ Leopold och Napoleon. HAHA). Jag gillar korta och relativt intetsägande namn, typ Ebbe. Som ni förstår har vi extremt olika smak. Vi kommer inte överens för något i världen. Och vi kan inte bestämma oss för om vi ska följa med strömmen och ta ett 2012-trendigt gammelgubbnamn eller välja ett mer ovanligt namn. White-trash-namn ska man ju akta sig för. Och det ska passa både på en liten skrutt, på en tuff tonåring och på en framgångsrik karl. Och absolut inte rimma på något högstadiejobbigt (som Jens-Mens, Valle-Balle, Bert-Fjärt). Och vardags-svensson-namn som Johan, Per och Anders går helt bort. Så vad i hela friden ska ongen heta?! Vilgot, Valentin, Benjamin, Melker, Freddie, Ebbe, Sixten, Sylvester..

7 kommentarer:

 1. Jag hade oxå Vilgot Melker och Ebbe på förslag :) Ratades dock av maken...Gå igenom hela almanackan och skriv först upp vilka ni kan tänka er. En del namn blir fina när man funderat ett tag. Ett tips är att gå tillbaka i släkten och kolla namn, även andra-namnen! Min man hade Einar som favorit, det enda jag inte kunde godkänna. Han hade oxå Britta (som rimmar på.....) men det vänjde jag mig vid, men det blev barnet vi förlorade ( eller snarare fostret i v12) Nu är det Vega som gäller! Lättare med tjejnamn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mycket lättare med tjejnamn, så hade det varit en flicka hade jag nog haft tusen olika förslag vid det här laget. Många tipsar om att skriva varsin lista med namn och sedan stryka ett i taget på varandras tills bara ett eller två återstår. Kanske kan vara en idé?

   Radera
 2. Ett superfint gammalt men även lite fräscht namn tipsar jag om: Vidar. Mjukt och fint :) /lyckaabovo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah det är fint :) men lite för likt min systerson som heter Vide.. inte för att det egentligen skulle göra något, men ändå.. fast det skulle ju vara fasligt gulligt om närmsta kusinerna hette Vide och Vidar, det låter som två små farbröder i varsin pullover och basker haha ;)

   Radera
 3. mysigt... jag är förtjust i melker och benjamin :) vi får se om vi tar reda på kön sedan den 8 okt :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej.
  Jag hittade din blogg idag när jag sökte på bi-effekter på nässprayen, påbörjade IVF resan igår nämligen.
  Och nu har jag läser hela bloggen från spraystart och har gråtit och gråtit och gråtit.
  Jag ber till allt vad högre makter heter om att även vi får ett plus och att vi lyckas på första försöket.
  Grattis till er lilla pojke, oavsett namn kommer han säkert vara världens vackraste :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för din kommentar! Jag önskar dig stort lycka till, det är en fantastisk och förfärlig resa på samma gång. Fantastisk kanske man tycker först när det lyckats förstås, men när man då ser tillbaka så är det ju fantastiskt vad sjukvården kan göra och man förundras övar vad man faktiskt gått igenom.. Jag håller mina tummar för dig, och kom ihåg längs vägen, oavsett ett eller fler försök, att snart är också du mamma! Kram!

   Radera