onsdag 10 april 2013

Argbiggo

Vi har fått oss ett riktigt argt litet bi här hemma. Det låter som när en geting ilsket försöker surra sig ut genom ett stängt fönster, fast ljuden kommer från en barnstrupe. Förut har det inte funnits så många olika känslolägen hos Bo, förutom glädje har det liksom mest varit ledsengråt eller gnällgråt när han varit hungrig eller trött. Men nu har ilskan kommit. När han tycker sig ha suttit i babysittern alldeles för länge (läs 10 sek) eller rullat över på mage för hundrade gången fastän han egentligen inte vill, eller ännu värre; hamnar tillbaka på rygg igen. Och när leksakerna blivit tråkiga och mamma ännu tråkigare. Då blir han ilsken och drar igång argsirenerna. Med stängd mun viner han till falsett och spänner kroppen till en båge för att riktigt visa hur arg han är. 

Jag (och förmodligen även han själv) längtar otroligt mycket tills han kan sitta. För nu blir han så rastlös av att ligga ner så det är inte klokt. Han blir nöjd för en stund om han får sitta i famnen eller stå upp, men man får ju inte mycket gjort här hemma så länge man behöver vara hans personliga assistent till att göra så. All tid däremellan kantas just nu av surpuppans ständiga ilskoljud.


Att ligga ner är för fåntrattar! Dags att byta till sittvagn, morsan.

2 kommentarer:

  1. Dom vet då sannerligen vad dom vill dom små liven. Rex klagar redan på att ligga ner i vagnen när han är vaken, det är bara att bulla upp bakom ryggen så att han ser ut.
    Vad snygg bloggen blivit förresten!

    SvaraRadera