tisdag 19 mars 2013

Vardagslyx

Vissa dagar är som idag. Att Alfred har något emot matro och man inte får tid till att varken laga eller äta något för egen del. Så när man lyckas få honom att somna för kvällen vid halv nio blir man ganska överlycklig över att hinna laga dagens första mål mat. Steker lite kyckling med apelsin och sambal oelek, kokar lite pasta. Kostar på sig att göra varma baguetter som tillbehör. Och när man står där och smörar baguetterna som fortfarande är rykande varma så tänker man den idiotiska tanken "tänk om han skulle vakna precis nu, så att jag inte får äta de varma baguetterna just varma. Det vore ju himla typiskt ändå." Och att precis därefter, när man tagit fram osten också, så hör man det där underbara gallskriket från sovrummet. Jaja, man visste det ju.

Så man lämnar maten vind för våg och springer in i sovrummet, fläker upp en tutte i bara farten och landar med en duns bredvid bebis redo att snabbt som ögat återföra honom i drömmarnas värld med sömnpillret tutte-i-mun. Tills man inser att han.. fortfarande sover. Och förmodligen drömmer om riktigt sur mjölk. Eller att ingen bytt plats på leksakerna i babygymmet. Nåt riktigt otäckt är det i alla fall, vad nu bebisar kan drömma mardrömmar om.

Snopenheten i att tyst som en mus få krypa ur sängen, klä på tutten och smyga ut till köket igen. Och lyckan i att få äta maten varm ändå. Med rykande varma baguetter till. Det händer ändå väldigt sällan.

1 kommentar: